HTM PCC H23 

HTM PCC H23 - Railsslijptram

Fabrikant: Bec Kits, gebouwd via Schoenmakers.

Digitaal: Nee, ook niet voorbereid.

Front/Sluitsein: Ja.

Extra: 

- PCC H23 heeft af fabriek een werkende koplamp en achterlichten. 

Over deze tram:

HTM PCC H23 is in slechtere staat naar het Bommeldamsch Tram Museum gekomen om te worden opgenomen in de collectie. Omdat de PCC in vrij slechte staat was en éérst grondig gerenoveerd moet worden, is de wagen voorlopig is opgeslagen in een loods. Zodra er de capaciteit is om PCC H23 op te gaan knappen, zal deze wagen weer uit de loods gehaald worden.

 

Update 09-11-2018: HTM PCC H23 doneert tijdelijk haar draaistellen aan HTM PCC 2101. HTM PCC 2101 heeft momenteel nog motorloze draaistellen, waardoor de PCC momenteel lastig inzetbaar is. De draaistellen van PCC H23 hebben wel motoren en zijn in prima staat, dus worden zij tijdelijk gewisseld.

Zodra PCC H23 gerestaureerd word, of als er voor PCC 2101 gemotoriseerde draaistellen zijn, krijgt de H23 de draaistellen weer terug.

 Toekomst:

De bedoeling is dat PCC H23 grondig gerenoveerd zal worden. Dat is een vrij intensieve klus, waardoor dit nog even zal duren.De bedoeling is dat PCC H23 ook weer als echte Railsslijptram tentoongesteld kan worden in het museum en zo af en toe op de baan kan komen, bijvoorbeeld bij een PCC dag.